Ons verhaal

Hoe de muziek en vriendschap elkaar jaren geleden vonden in het mooie Groningse Meulnhörn…

THE SIDEKICKS: Blues And More Than Blues uit Meulnhörn….

The Sidekicks maken muziek geïnspireerd door verschillende muzikale grootheden en uiteenlopende muziekstromingen waaronder blues, rock, soul, pop en jazz.

De nummers – grotendeels eigen werk – laten zich dan ook niet makkelijk in een hokje plaatsen. De typische ‘Sidekickssound’ ontstaat uit verschillende ‘muzikale ingrediënten’ die de bandleden afzonderlijk van elkaar in de loop der jaren hebben ‘opgepikt’ en meenemen naar hun thuisbasis Meulnhörn. In dit pittoreske stukje Groningen komt de muziek, natuur en vriendschap perfect samen.

Eind 2012 bracht de band –toen nog onder de naam Hans van Lier & the Sidekicks- de zeer succesvolle cd ‘Blues And More Than Blues ‘ uit. Uit recensies: “een formidabele band die op internationaal niveau in de allerhoogste klasse kan meedoen”, “een heerlijke mix van blues, rock, pop en jazz” en “bewijst de band dat je voor de blues niet altijd in de Verenigde Staten hoeft te kijken”. Het album haalde de Dutch CD Top 100.

De prestaties van de band zijn niet onopgemerkt gebleven. De band maakte zijn opwachting bij veelbeluisterde programma’s als 3FM en NPO2 Muziekcafé, en verzorgde optredens op verschillende podia in Nederland en Duitsland. De single Happy Song werd zelfs als “redmiddel tegen de crisis’ aan de Tweede Kamer aangeboden en kreeg daardoor aandacht op de landelijke televisie (NOS Nieuwsuur).

Medio 2017 hebben The Sidekicks hun nieuwe cd ‘Texas of the North’ uitgebracht . Die naam is aan de plaat verbonden als ode aan Meulnhörn, het buurtschap bij Siddeburen waar de band zijn thuisbasis heeft. De nieuwe cd is opgenomen in de befaamde Wisseloord Studio’s in Hilversum. Het album bevat 12 nummers, allemaal door de bandleden zelf gecomponeerd. Begin 2019 trad Arnout Arkenbout ‘The Hammond man’ toe tot de band en maakte met z’n intense spel de band sound compleet. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe album dat dit jaar zal uitkomen.

The Sidekicks staan bekend om hun energieke live optredens. De muziek wordt met passie gemaakt en uitgevoerd. Het publiek wordt al snel ‘meegenomen’ in hun enthousiasme en het muzikale verhaal van een groep vrienden uit Meulnhörn.

De bandleden

Hammond

Teo De Haan

Zanger, mondharp

Peter Hummel

Gitarist

Arnout Arkenbout

Hammond

Fenno de Boer

Basgitarist

Wim Entzinger

Drummer

Klaas Wolf

Geluidsman, stagemanager

Foto's

Een groot aantal foto’s op deze website zijn gemaakt door fotograaf Reinier van Dijken tijdens de de meest recente A Day@Meulnhorn.