Ons verhaal

Hoe de muziek en vriendschap elkaar jaren geleden vonden in het mooie Groningse Meulnhörn…

THE SIDEKICKS: Blues And More Than Blues uit Meulnhörn….

Als je van Siddeburen naar Hellum rijdt, moet je net buiten het dorp aan de rechterkant zijn. Daar ligt Meulnhörn. Op Google Maps wordt Meulnhörn niet aangegeven. En dat is maar beter ook. Zo blijft Meulnhörn een ongerept pareltje in het Oost-Groninger land. Meulnhörn is een buurtschap, met prachtige vergezichten richting Schildmeer. Er staan wat huizen. De bewoners kennen elkaar allemaal en doen niet moeilijk, zelfs niet als er van tijd tot tijd luide muziek in het gehucht te horen is. Misschien ook wel omdat ze die muziek ‘niet slecht’ vinden.

In Meulnhörn bevindt zich de boerderij van Fenno de Boer, te midden van uitgestrekte weilanden met paarden en alpaca’s. Deze boerderij in Meulnhörn, in Oost-Groningen, is de thuisbasis van The Sidekicks. Sinds 2007.

The Sidekicks zijn vijf vrienden die elkaar hebben gevonden in hun gedeelde passie voor muziek maken. Fenno, Teo, Peter, Arnout en Wim. Zij maken met hart en ziel muziek geïnspireerd door muzikale grootheden en uiteenlopende muziekstromingen. Blues, rock, soul, pop en jazz. De muziek van The Sidekicks is  om die reden niet makkelijk in een hokje plaatsen. De typische ‘Sidekickssound’ kenmerkt zich door een mix van ‘muzikale ingrediënten’ die de bandleden, spelend in andere bands, in de loop der jaren hebben ‘opgepikt’ en hebben meegenomen naar hun thuisbasis in Meulnhörn. The Sidekicks spelen grotendeels eigen composities.

De titel van de eerste cd van de band weerspiegelt hun muzikale stijl: Blues And More Than Blues. Recensies prijzen hen als “een formidabele band die op internationaal niveau in de allerhoogste klasse kan meedoen” en beschrijven hun muziek als “een heerlijke mix van blues, rock, pop en jazz”. De band “bewijst dat je voor de blues niet altijd in de Verenigde Staten hoeft te kijken”. Het album bereikte de Dutch CD Top 100. Niet slecht dus.

Texas Of The North is de titel van de tweede cd van de band en is zo een eerbetoon aan Meulnhörn. Ook dit album bevat nummers die allemaal door de bandleden zelf zijn geschreven.

Werd Texas Of The North opgenomen in de bekend Wisseloord Studio’s in Hilversum, op dit moment wordt thuis in Meulnhörn onder aanvoering van geluidsman Klaas Wolf hard gewerkt aan opnames voor een LP.  Het is de verwachting dat de opnames eind 2023/begin 2024 uitgebracht kunnen worden. Op vinyl dus. Homemade.

De prestaties van de band zijn niet onopgemerkt gebleven. The Sidekicks hebben hun opwachting gemaakt in meerdere radioprogramma’s en traden op op vele podia in Nederland en Duitsland. Optreden doen The Sidekicks sinds jaar en dag graag. De band staat bekend om zijn energieke live optredens, tijdens welke het publiek al snel wordt meegenomen in het muzikale verhaal, het enthousiasme, de passie van de groep vrienden uit Meulnhörn.

De bandleden

Hammond

Teo De Haan

Zanger, Mondharp, Percussie

Peter Hummel

Gitarist

Arnout Arkenbout

Hammond, Piano

Fenno de Boer

Basgitarist

Wim Entzinger

Drummer

Klaas Wolf

Geluidsman, stagemanager

Foto's

Een groot aantal foto’s op deze website zijn gemaakt door fotograaf Reinier van Dijken tijdens de de meest recente A Day@Meulnhorn.