Arnout Arkenbout

Hammond

"Hammond was my first love and it will last forever."

In 1994 werd Arnout Arkenbout geboren in Roden (Drenthe, NL) waar hij opgroeide in een familie van zangers, artiesten en geluidstechnici. De provincie Drenthe in Nederland wordt overigens sterk beïnvloed door de blues (Cuby and the Blizzards) …

Arnout hield altijd al van het geluid van de Hammond. De eerste keer dat hij een Hammond hoorde, was toen hij op 4-jarige leeftijd de film “The Blues Brothers” zag. Hij begon piano te spelen toen hij 6 was en begon met klassieke lessen toen hij 11 was. Op 15-jarige leeftijd ontdekte hij blues en jazz. Zijn grote inspiratiebronnen waren en zijn John Lord en Jimmy Smith. In 2011 begon Arnout met een muziekopleiding aan het Friesland College D’drive in Leeuwarden en studeerde af in 2015. Hij speelde veel Hammond tijdens zijn studie, maar had tot zijn 20ste geen Hammond. Die dag gaf zijn ouder hem een ​​Hammond XB-2. Een jaar later kocht hij een enorme oude Hammond Grandee van een oudere man. De Grandee is een vrij groot Hammond-orgel met ingebouwde Leslie en een ritme-unit. Er zijn een paar sterke mensen nodig om het orgel te verplaatsen!

In 2014 was Arnout medeoprichter / componist / organist van de band Uncle Jimmy. Met deze band speelde hij ongeveer 85 optredens in Nederland en Duitsland tot hij in april 2016 de band verliet.

Vanaf 2016 speelt Arnout tijdens zijn optredens op een Hammond XK-3 met XLK-3 en stand. In januari 2017 werd Arnout lid van de jonge veelbelovende bluesrockband ‘Maaris’. In september 2017 is Arnout begonnen met een 4 jarige opleiding aan de Popacademie in Leeuwarden. Hij wordt regelmatig gevraagd om als gastmuzikant mee te spelen met bluesbands. Hij speelt ook met een 10-koppige Soul-coverband, Soulblender en trad in 2019 toe tot The Sidekicks als officieel lid.

“Hammond was my first love and it will last forever.”

Foto's

Een groot aantal foto’s op deze website zijn gemaakt door fotograaf Reinier van Dijken tijdens de de meest recente A Day@Meulnhorn.

Contact

© Copyright The Sidekicks 2020. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op informatie (tekst, beeld, geluid, video, etc) die je op deze site aantreft bij The Sidekicks. Het kopiëren en gebruik van tekst en beeldmateriaal zonder toestemming is niet toegestaan. Realisatie website: NP media