Teo de Haan

Zanger, percussie, mondharp

Een 'eigen Travelin' Band'

Teo de Haan vernam al op jonge leeftijd dat muziek op hem een bijzondere uitwerking had. Een magisch gevoel overviel hem toen hij als 6-jarig jochie John Fogerty’s “Travelin’ Band” imiteerde in het dorpshuis. Het publiek sloeg aan op Teo’s enthousiasme. De muziek voelen en over kunnen brengen. Dat smaakte naar meer!

Op zijn zeventiende werd hij, na al een solo single te hebben uitgebracht gevraagd om samen met de Groningse rockband PLAT de single “Wie Will’n Feesten” op te nemen. Na die ervaring wist hij het zeker: hij moest en zou ook in een ‘echte’ band spelen. Toen Hans van Lier, destijds de gitarist/zanger van PLAT er mee stopte kwam Teo al snel in beeld als vervanger. En zo had hij opeens zijn eigen Travelin’ Band. Met nummers als “Zuurkool” speelden ze jarenlang de zalen plat.

In 2008 diende zich een nieuw avontuur aan. The Sidekicks, toen nog met diezelfde Hans van Lier zocht iemand die de zang voor z’n rekening kon nemen. Hans wilde zich meer toeleggen op z’n gitaarspel. PLAT was inmiddels gestopt en Teo ging naar Meulnhörn om een repetitie mee te doen. Het klikte meteen. Binnen deze band had hij de ruimte om te leren en te ontdekken. Twee succesvolle cd’s en vele optredens volgden.

Inmiddels geeft Teo als zanger alweer ruim vijftien jaar zijn hart en ziel aan de band. Het schrijven en creëren van eigen nummers geeft hem veel voldoening. Teo: ‘Ik krijg een dankbaar gevoel wanneer mensen zeggen kracht of steun uit mijn liedjes te halen. Dat is een enorme motivatie’. (de tekst gaat verder onder de foto)  

Teo heeft een brede muzieksmaak en meerdere muzikale helden. Zo bewonderde hij het charisma en de doorleefde stem van wijlen Willy Deville. John Fogerty loopt al vanaf zijn zesde als een rode draad door zijn leven. Er is geen tweede met zo’n stem. Zijn muziek is tijdloos. Maar ook de eigenzinnigheid van Nick Cave en Iggy Pop, het doordringende gitaarspel van de veel te vroeg overleden Stevie Ray Vaughan, de soulvolle Aretha Franklin, de energieke Tina Turner, Tom Jones: allemaal zijn ze van invloed geweest op Teo’s manier van zingen, muziek maken en performen. 

Foto's

Een groot aantal foto’s op deze website zijn gemaakt door fotograaf Reinier van Dijken tijdens de de meest recente A Day@Meulnhorn.

Contact

© Copyright The Sidekicks 2020. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op informatie (tekst, beeld, geluid, video, etc) die je op deze site aantreft bij The Sidekicks. Het kopiëren en gebruik van tekst en beeldmateriaal zonder toestemming is niet toegestaan. Realisatie website: NP media