Wim Entzinger

Drummer

"Wereldberoemd in Leiden"

Zit sinds het eerste begin bij de band. Was in de tweede helft van de 70er jaren in Leiden en omstreken beroemd met de new-wave band Munk. Maakte in Groningen herstart met de Bluesdealers. De Bluesdealers – waar ook Peter Hummel deel van uitmaakte – was de huisband van Muziekcafé Winsum. De band verzorgde daar gedurende 5 jaar blues sessies en begeleidde regelmatig regionaal en landelijk bekende muzikanten (Harry Muskee, Erwin Java, Lou Leeuw, Magic Frankie).

In 2007 heeft Wim samen met gitarist Hans van Lier The Sidekicks opgezet. “We wilden een shuffle-band a la Magic Slim & The Teardrops beginnen. Die Chicago blues speelden we ook de eerste periode, maar door de invloeden van Fenno, Bennie en Teo, die er iets later bij kwam,  werd het muzikale speelveld al snel veel breder. Met de komst van Peter en Arnout heeft die ontwikkeling zich doorgezet en geresulteerd in de mix van stijlen die we nu spelen”.

Inspiratiebronnen: Ringo Starr, Charlie Watts en John Bonham.

Drums:

Ludwig Classic Maple ’Burnt Natural’ 

10 x 8”  tom

12 x 9”  tom 

16 x 16” floortom

22 x 16” bassdrum

14 x 6,5” snare Black Beauty hammered shell

Bekkens:

Sabian HHX Complex

22” ride

19” crash

18” crash

15” hi-hat

 

Foto's

Een groot aantal foto’s op deze website zijn gemaakt door fotograaf Reinier van Dijken tijdens de de meest recente A Day@Meulnhorn.

Contact

© Copyright The Sidekicks 2020. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op informatie (tekst, beeld, geluid, video, etc) die je op deze site aantreft bij The Sidekicks. Het kopiëren en gebruik van tekst en beeldmateriaal zonder toestemming is niet toegestaan. Realisatie website: NP media