Nieuwe single ‘Birds’ vandaag officieel uit!

Meulnhörn, mei 2021

Nieuwe single ‘Birds’ van The Sidekicks

Vandaag is de nieuwe single ‘Birds’ officieel uit en wereldwijd verkrijgbaar via o.a. iTunes, Spotify, YouTubeMusic. 

Na ‘Keep the Fire Burning’ die ze vorig jaar december uitbrachten, komt de band uit Meulnhörn nu met de opvolger. Inmiddels houdt corona al ruim een jaar het sociale leven in z’n greep en daarmee ook het actieve leven van de band. Geen optredens, niet repeteren, slechts af en toe onderling telefonisch contact. Het  haalde de glans van het bandbestaan er wel van af. Het gedwongen stilzitten brengt soms mooie nummers.       

Balanceren tussen melancholie en hoop

‘Birds’beschrijft het gevoel van beklemming en vastzitten. ‘En dat kun je breed trekken, aldus zanger Teo de Haan die de tekst en muziek schreef. ‘Je kunt natuurlijk op verschillende manieren ‘vast’ komen te zitten. Fysiek maar ook emotioneel. De drang naar vrijheid zit diep in ieder mens. Teo: Ik moet toegeven dat de beperkingen die deze pandemie met zich meebrengt mij wel sneller naar dit soort teksten leiden. Tegelijkertijd heb en houd ik altijd hoop. De vogels staan in het nummer symbool voor vrijheid: ze zullen altijd vrij en grenzeloos blijven vliegen’. 

Laag voor laag

De single werd laag voor laag en in eigen beheer opgenomen. Ieder bandlid nam zijn eigen partij op waarna de geluidsman van de band, Klaas Wolf, er een eindmix van heeft gemaakt.The Sidekicks hopen eind dit jaar alsnog hun langverwachte nieuwe album uit te kunnen brengen. Uiteraard is dit afhankelijk van de verdere ontwikkelingen rond het virus.

De eerste reacties op ‘Birds’ zijn zeer positief. Je kunt de bijbehorende clip hieronder bekijken. Het nummer kun je downloaden via onderstaande links.

Videoclip ‘Birds’

Klik HIER om ‘Birds’ te downloaden bij Itunes.

Klik HIER om ‘Birds’ te beluisteren via Spotify

CD cover Birds - The Sidekicks