Nieuwe single ‘Keep The Fire Burning’

Meulnhörn, december 2020

Wanneer het einde van het jaar nadert voelen The Sidekicks zich geroepen om een speciaal nummer op te nemen. Het is inmiddels een traditie, dus gingen de bandleden afgelopen week naar hun thuisbasis Meulnhörn om voor de vierde keer ‘hun jaar’ te verwoorden in een lied.

Toen bepaald moest worden welk nummer ze dit jaar zouden gaan doen, stelde bassist Fenno de  Boer voor om een nieuw nummer in te zetten in plaats van een cover zoals voorgaande jaren.  Het plan om in maart van dit jaar een nieuwe cd op te nemen werd gedwarsboomd door het coronavirus. Wel lagen daarvoor al een aantal songs op de plank. Een daarvan was het persoonlijke en ingetogen ‘Keep The Fire Burning’. ‘Dit lied past qua tekst en sfeer mooi bij de tijdgeest van deze donkere dagen’, aldus zanger Teo. Hij schreef de tekst en muziek.

Onder professionele leiding van hun vaste geluidsman en ‘zesde Sidekicker’ Klaas Wolf nam de band het nummer live op in hun oefenruimte. Daar werden zowel het geluid als ook de beelden ‘gevangen’ wat resulteerde in deze oprechte en gepassioneerde song + bijbehorende clip.

Zodra de situatie rondom corona het toelaat, zullen The Sidekicks alsnog de studio induiken om het album af te maken. Voor nu hopen ze met ‘Keep The Fire Burning’ de mensen een beetje extra warmte te kunnen bezorgen.     

Je kunt het nummer en de bijbehorende videoclip hieronder bekijken.