We gaan verder zonder Hans

Het is helaas dat we moeten melden dat The Sidekicks verder gaan zonder Hans. Hieronder staat het persbericht dat we vandaag hebben verspreid. Alhoewel ons nieuwe album op punt van release staat, hebben we deze moeilijke beslissing toch nu moeten nemen. Geen fijne, maar wel de beste beslissing. We zaten niet meer op dezelfde lijn. We merkten dat het plezier in het met elkaar muziek maken afnam. Dan doorgaan vinden we niet goed. Daarmee willen we ook voorkomen dat het functioneren van de band –optredens en zo- in het gedrang komt. We willen ook niet dat onze goede herinneringen aan bijna 10 jaar samenspelen geschaad zouden worden door het uitstellen van deze onvermijdelijke beslissing.

Zoals in het persbericht staat, zullen we de band aanvullen met een andere gitarist. De cd presentatie houden we nog even op. Als eerste gaan we binnenkort met een nieuwe single verschijnen: ‘Not an Angel’

Persbericht

The Sidekicks verder zonder Van Lier

De muzikale wegen van The Sidekicks en gitarist Hans van Lier scheiden zich.

The Sidekicks is in 2007 geformeerd. De band kent als thuisbasis het pittoreske Meulnhörn nabij Siddeburen. Tot eind 2015 droeg de band de naam Hans van Lier & the Sidekicks. In 2013 bracht de band een succesvolle cd uit. Na de release bereikte het album de CD Top 100. De titel van de cd geeft de muziek weer die de band tijdens de vele live optredens speelt: Blues and more than blues. De muziek kent dan ook invloeden uit verschillende genres: blues, rock, pop en jazz.

Onder de naam The Sidekicks heeft de band de laatste maanden in de bekende Wisseloord Studio’s in Hilversum een nieuwe cd opgenomen. De naam van dat album is al naar buiten gebracht: Texas of the North. De cd presentatie stond gepland op 12 februari.

Helaas is het zo dat alle bandleden – zanger en frontman Teo de Haan, Hans van Lier, gitarist Bennie Timmer, bassist Fenno de Boer, drummer Wim Entzinger en geluidsman Klaas Wolf- in goed overleg besloten hebben dat Hans van Lier de band verlaat en dat de andere bandleden met de succesvolle formule van The Sidekicks doorgaan. ‘We zijn nu op het punt beland dat we niet meer op dezelfde lijn zitten. Daardoor is het plezier rond de band afgenomen en dreigt het functioneren van de band in het gedrang te komen’, aldus de reactie van de band op de vraag waarom de beslissing nu genomen is. De door het vertrek van Van Lier ontstane vacature zal door een andere gitarist worden ingevuld. De eerste contacten daartoe zijn al gelegd.

De cd presentatie wordt voorlopig uitgesteld. Van afstel zal evenwel geen sprake zijn. De nieuwe datum voor de cd presentatie zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt. Als eerste zal de band nu binnenkort een single uitbrengen: “Not an Angel”.

The Sidekicks zien met plezier terug op hun samenwerking met Van Lier. Hem wordt een succesvolle voortzetting van zijn muzikale carrière gewenst.