Best Days in het Nederlands Stripmuseum!

 De Groninger band The Sidekicks heeft recent haar nieuwe single ‘Best Days’ gelanceerd. Voor dit nummer is de band een samenwerking aangegaan met de Utrechtse zangeres Senna Black. Het ‘power duet’ wordt landelijk zeer goed ontvangen en staat inmiddels op plaats 4 in de Noord 9 van RTV Noord. Voor de band uit het pittoreske Meulnhörn is dit het zoveelste muzikale avontuur na eerdere optredens bij Avrotros Muziekcafé, 3FM en een item in Nieuwsuur.

De bijbehorende videoclip (https://youtu.be/rmbsOKVqgpo) is een mini tekenfilm en ‘vertelt’ het autobiografische verhaal van de weemoed van de zanger naar z’n jeugd en het levenspad die hij toen, en nu nog steeds bewandelt.

De keuze om deze clip en hoesontwerp in cartoonstijl te doen was snel gemaakt aangezien de bandleden – net als iedereen in zijn of haar jeugd – warme herinneringen koesteren aan hun striphelden zoals Kuifje, Suske & Wiske, Donald Duck en Lucky Luck. Zij zijn zonder meer onderdeel van hun ‘Best Days’.

Als hommage aan het stripverhaal – welke tot een van de oudste literatuurvormen behoort – geeft de band donderdag aanstaande na de officiële presentatie om 16.00 uur de eerste 50 bezoekers van het Nederlands Stripmuseum in Groningen een gratis gelimiteerde en uiteraard gesigneerde cd. Een extra reden dus om donderdag naar de Westerhaven te gaan en een bezoek te brengen aan Nederlands enige echte stripmuseum!