Beste pers/redactie,

Welkom op deze speciale pagina. Hieronder tref je de presskit voor de nieuwe single ‘Birds’.

Klik op onderstaande link om de download te starten:

CD cover Birds - The Sidekicks
CD cover

Meulnhörn, mei 2021 

Nieuwe single ‘Birds’ van The Sidekicks 

Na ‘Keep the Fire Burning’ die ze vorig jaar december uitbrachten, komt de band uit Meulnhörn nu met de opvolger. Inmiddels houdt corona al ruim een jaar het sociale leven in z’n greep en daarmee ook het actieve leven van de band. Geen optredens, niet repeteren, slechts af en toe onderling telefonisch contact. Het  haalde de glans van het bandbestaan er wel van af. Het gedwongen stilzitten brengt soms mooie nummers.       

Balanceren tussen melancholie en hoop

‘Birds’beschrijft het gevoel van beklemming en vastzitten. ‘En dat kun je breed trekken, aldus zanger Teo de Haan die de tekst en muziek schreef. ‘Je kunt natuurlijk op verschillende manieren ‘vast’ komen te zitten. Fysiek maar ook emotioneel. De drang naar vrijheid zit diep in ieder mens. Teo: Ik moet toegeven dat de beperkingen die deze pandemie met zich meebrengt mij wel sneller naar dit soort teksten leiden. Tegelijkertijd heb en houd ik altijd hoop. De vogels staan in het nummer symbool voor vrijheid: ze zullen altijd vrij en grenzeloos blijven vliegen’. 

Laag voor laag

De single werd laag voor laag en in eigen beheer opgenomen. Ieder bandlid nam zijn eigen partij op waarna de geluidsman van de band, Klaas Wolf, er een eindmix van heeft gemaakt.The Sidekicks hopen eind dit jaar alsnog hun langverwachte nieuwe album uit te kunnen brengen. Uiteraard is dit afhankelijk van de verdere ontwikkelingen rond het virus.

Succesvol

Eind 2012 bracht de band –toen nog onder de naam Hans van Lier & the Sidekicks- de zeer succesvolle cd ‘Blues And More Than Blues ‘ uit. Het album haalde de Dutch CD Top 100.  In 2017 kwamen The Sidekicks met het eveneens succesvolle album ‘Texas of the North’ opgenomen in de befaamde Wisseloord Studio’s in Hilversum. 

The Sidekicks bestaan uit:

Teo de Haan – zang, mondharp

Peter Hummel – gitaar

Arnout Arkenbout – Hammond

Fenno de Boer – basgitaar

Wim Entzinger – drums

Voor toelichting op dit persbericht en/of een interview kan contact opgenomen worden met:

Teo de Haan (zanger) op telefoonnummer 06-20248947.

(Kopieer/plak) rechtstreekse Youtube link: https://youtu.be/JqDC0ff06zc

Heb je een algemene vraag? Neem dan contact op via onderstaande gegevens:

Contact

© Copyright The Sidekicks 2020. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld berusten alle rechten op informatie (tekst, beeld, geluid, video, etc) die je op deze site aantreft bij The Sidekicks. Het kopiëren en gebruik van tekst en beeldmateriaal zonder toestemming is niet toegestaan. Realisatie website: NP media

Scroll Up