Arnout Arkenbout

Arnout Arkenbout, hammond

In 1994 werd Arnout Arkenbout geboren in Roden (Drenthe, NL), waar hij opgroeide in een familie van zangers, artiesten en geluidstechnici.

Arnout hield altijd al van het geluid van de Hammond. De eerste keer dat hij een Hammond hoorde was toen hij de film “The Blues Brothers” zag toen hij 4 was. Hij begon piano te spelen toen hij 6 jaar oud was en begon met klassieke lessen toen hij 11 was. Op 15-jarige leeftijd ontdekte hij blues en jazz. In 2011 begon Arnout een muziekcursus aan het Friesland College D’drive in Leeuwarden en studeerde hij af in 2015.

In 2014 was Arnout de mede-oprichter / componist / organist van de band Uncle Jimmy. Met deze band speelde hij ongeveer 85 optredens in Nederland en Duitsland tot hij de band verliet in april 2016.

In januari 2017 werd Arnout lid van een jonge veelbelovende Blues-Rock band genaamd ‘Maaris’ en begon hij in september van datzelfde jaar aan een vierjarige opleiding aan de Academie voor Pop in Leeuwarden. Begin dit jaar trad hij als vaste bandlid toe tot The Sidekicks waarmee hij de ‘Sidekickssound’ verrijkt met zijn quasi nonchalante, virtuoze en vooral smaakvolle hammondspel.

Inspiratiebronnen: John Lord en Jimmy Smith.

Gear:

Hammond XK-3 met XLK-3 en standaard.